bg-header-img bg-header-img

Quality Assurance Engineer
inhuren

Een Quality Assurance engineer inhuren die veel praktijkervaring heeft, snel kan beginnen en goed past in jouw organisatie. Die zijn echt niet te vinden, toch? Wel bij PROBEGIN! Wij leveren snel de juiste Quality Assurance engineers die jij nodig hebt voor je projecten. Onze Quality Assurance engineers hebben een bewezen staat van dienst en kunnen direct aan de slag met jouw project.

small-check-mark Al vanaf €30,- per uur
small-check-mark Direct de juiste developer inhuren
small-check-mark 15+ jaar ervaring
Direct een Quality Assurance Engineer inhuren?
Wij bellen je graag terug!


  GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN
  Direct een Quality Assurance Engineer inhuren?
  Wij bellen je graag terug!


   GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN

   Laat jouw team snel groeien

   Veel bedrijven doen er lang over of hebben veel moeite met het aantrekken van hoogopgeleide en getalenteerde Quality Assurance engineers. Als je dan ook zoekt naar ervaren quality assurance specialisten die snel aan de slag kunnen en kwaliteit leveren, dan wordt het zoekgebied steeds kleiner en de competitie groter. Daarnaast zoeken de grote bedrijven ook naar Quality Assurance engineer en dit maakt het voor veel bedrijven nagenoeg onmogelijk om te concurreren tegen de enorme recruitment budgetten van deze grote bedrijven.

   PROBEGIN zorgt ervoor dat jij wel een Quality Assurance engineer kunt toevoegen aan jouw team. Wij zorgen er tevens voor dat je de vacature ingevuld blijft. Door met PROBEGIN te werken bespaar je daarnaast tussen de 15% en 55% van je kosten en hoef je vooraf geen investeringen te doen.
   developer-inhuren-direct-aan-de-slag
   BINNEN 4 WEKEN
   AAN HET WERK
   Snel beschikking over de juiste developer
   iconmonstr fullscreen 1
   MAKKELIJK OP- EN AFSCHALEN
   Behoud flexibiliteit in jouw organisatie
   cost
   BESPAAR KOSTEN
   Een passende oplossing voor jouw vraagstuk

   Werken met een Quality Assurance Engineer van PROBEGIN

   De Quality Assurance engineers werken fulltime voor jou

   De Quality Assurance engineers die je bij PROBEGIN inhuurt, zijn 100% van hun tijd aan het werk voor jouw projecten. Zij zijn een volwaardig lid van jouw eigen IT-team.

   Bepaal zelf waar aan wordt gewerkt

   Je bent zelf verantwoordelijk voor de aansturing van de QA engineer en je bepaald dus ook zelf waaraan gewerkt wordt. PROBEGIN kan je altijd adviseren in jouw operationele proces om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken.

   Je kunt direct starten

   Het duurt gemiddeld 2 tot 4 weken om een geschikte QA voor jouw projecten te vinden.

   Geen opstartkosten

   Je hoeft bij ons geen additionele investeringen te maken en er zijn ook geen opstartkosten. Wij brengen alleen de QA in rekening zodra hij of zij echt voor jou gaat werken.

   Vacature blijft ingevuld

   PROBEGIN zorgt ervoor dat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over openstaande QA vacature(s). Ook bij verloop zorgen wij voor snelle vervanging zodat jouw project altijd door kan blijven gaan.

   Kantoorruimte

   Elke ontwikkelaar die je bij ons inhuurt, krijgt zijn eigen en volledig uitgeruste werkplek in één van onze kantoren.

   Team behoud

   Wij begrijpen dat als je een QA engineer bij ons inhuurt, je hier ook zo lang mogelijk mee wilt samenwerken. Vanzelfsprekend willen wij dit ook. Daarom zorgen wij actief voor behoud van jouw engineer(s). PROBEGIN biedt uitstekende primaire en secundaire voorwaarden en organiseert veel leuke evenementen gedurende het gehele jaar. Daarnaast staat onze Nederlandse cultuur en aanpak centraal.

   Betrouwbare partner

   PROBEGIN bestaat ruim 15 jaar en onze klanten zijn al gemiddeld langer dan 5 jaar klant bij ons. Je kunt dus altijd rekenen op een betrouwbare partner en een bewezen bedrijf.

   Niet tevreden?

   Ben je niet tevreden over de kwaliteit van de QA Engineer? Wij zullen voor jou kosteloos een vervanger zoeken.

   Smaller%20background%20decoration bg responsive mobile
   img

   Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

   Tixxio Platform
   quote-img

   Tixxio

   PROBEGIN is een uitstekende partner voor het inhuren van developers. Door de samenwerking zijn wij enorm gegroeid met ons platform en het werken met zowel Nederlandse developers alsmede met nearshore developers bevalt erg goed.
   Klant voor meer dan 4 jaar quote-img
   Paul Moggré
   CEO, Tixxio paul moggre tixxio e1656418923532

   Veel gestelde vragen

   Wat is een Quality Assurance engineer?

   Arrow-down

   Een QA of Quality Assurance engineer is een specialist in het testen van software. Dit houdt in, dat de QA er zorg voor draagt, dat wat is gedocumenteerd ook daadwerkelijk is gerealiseerd door het development team en dat deze voldoet aan de kwaliteitseisen. Dit gebeurt door vooraf zo helder mogelijk de eisen in documentatie vorm te gieten en daarnaast op basis van deze documentatie, de test scenario’s te schrijven. De QA helpt en ondersteunt ook bij het helder omschrijven van taken voor het development team zodat deze accuraat zijn en overeenkomen met wat verwacht wordt bij de oplevering.

   Wat betekent manual Quality Assurance?

   Arrow-down

   Afhankelijk van de fase van je project maar ook het type project, bepaal je of je een automation QA of een manual QA nodig hebt. Manual Quality Assurance, in de wereld van IT klinkt wellicht ouderwets of achterhaald, maar het wel degelijk een uitstekende keuze voor veel projecten. Niet alles valt vanaf dag 1 te automatiseren en ook niet alles hoeft automatisch getest worden. Een internet bureau die een website bouwt voor een klant of een mobiele app, zal eerder geneigd zijn om hier een manual QA voor in te zetten, in verband met de kosten en baten analyse. Manual QA houdt in dat de test werkzaamheden, “handmatig” door de QA zelf wordt uitgevoerd. 

   Wat betekent Automation Quality Assurance?

   Automation QA is het automatiseren van testen, waarbij de QA met behulp van scripts bijvoorbeeld een stabiele API voorziet van tests. Het voordeel hiervan is, dat je bij wijze van spreken met een druk op de knop, alle functionaliteiten van de API kunt testen en de scripts dit uitvoeren. De QA schrijft dus scripts die ervoor zorgen dat voorspelbare processen worden getest en geven feedback terug. Dit ging goed en hier zit een error.

   Welke programmeertaal wordt gebruikt bij automation Quality Assurance?

   De meeste automation QA’s gebruiken Python voor het schrijven van hun scripts. Voor de frontend is vooral het Selenium framework erg populair, wat het mogelijk maakt om vijf talen te gebruiken voor automation QA.
   Naast Python is ook Javascript (een scripttaal) erg populair. Er zijn en blijven uitzonderingen, zoals Ruby, Kotlin, Java, C# maar Python en Javascript zijn mede door hun relatief eenvoudige syntax, de meest gebruikte talen.

   Wat is de expertise van een Automation Quality Assurance Engineer?

   Structuur en stabiliteit aanbrengen en vooral voorspelbaarheid. Door voorspelbaarheid en stabiliteit aan te brengen in een project, wordt het ook meer geschikt voor automation quality assurance. Een automation QA heeft daarnaast ook een programming mindset en kan dus ook goed meekomen met het development team omdat zij zelf ook programmeurs zijn. Door die technische mindset, vullen zij elkaar aan en kunnen zij elkaar ook goed complimenteren.

   Waar wordt Quality Assurance voor gebruikt?

   Quality Assurance wordt vooral gebruikt voor het stabiel krijgen van een mobiele app, website, API of webapplicatie. Het is een kwaliteitsinstrument, waarmee fouten opgespoord worden en als bugs worden aangeleverd voor het development team. Het zorgt voor betere oplevering en demo’s en de algehele voorspelbaarheid van software wordt hoger. Quality Assurance specialisten zorgen daarnaast ook voor documentatie en kunnen ook bijdragen aan het automatiseren van tests. Een QA is daarnaast een waardevol teamlid omdat zij taken bedelen aan developers en het werk controleren.

   Wat kan een Quality Assurance Engineer voor je doen?

   Een QA kan helpen met documentatie kristalliseren, het schrijven van testscenario’s, het decomposeren van projecten in hapklare taken, het testen van software en functionaliteiten en het aanjagen van developers om hun bugs op te lossen. De QA zorgt dat er wordt opgeleverd wat er is gevraagd in de documentatie, als er onduidelijkheden zijn, wordt dit eerst helder gemaakt voordat wordt ontwikkeld. Er komt dus helderheid en structuur in het team en dit draagt bij aan een hogere productiviteit en een hogere kwaliteit binnen het team.

   Wat kun je door een Automation Quality Assurance Engineer laten ontwikkelen?

   Automation scripts die bijvoorbeeld een enterprise website of een API volledig op functionaliteiten, beveiligheid test. Denk hierbij ook aan performance tests, met andere woorden: hoeveel verkeer kan mijn API verwerken? Elke keer als het development team nieuwe features toevoegt aan de code base, kun je met automation tests, met een druk op de knop zien of de nieuwe code, effect heeft of errors geeft op de al bestaande code.

   Waar wordt Selenium voor gebruikt?

   Selenium is een test framework wat gebruikt kan worden voor frontend en backend en ondersteunt vijf talen. De meest populaire talen voor automation QA zijn Python en Javascript, maar je kunt daarnaast ook C#, Java en Ruby gebruiken voor het Selenium framework.

   Waar kun je Quality Assurance toepassen in jouw bedrijf?

   Overal waar je software ontwikkeling toepast kun je QA toepassen. Wij zien de QA altijd als een brug tussen functionaliteit en techniek, oftewel tussen de product owner/stakeholders aan de ene kant en het development team aan de andere kant. Een QA kan veel werk uit handen nemen en zorgt voor een gestructureerde manier van werken en opleveren binnen het team, waardoor opleveringen kwalitatief beter worden en beter voorspelbaar zodat deadlines gehaald worden.

   Waarom kiezen voor Quality Assurance?

   Elk project, bureau of platform die zichzelf serieus neemt, efficiënt en vooral effectief wilt werken, hoort een QA in het development team te hebben. Uit gemak, budget of naderende deadlines wordt vaak gedacht dat het teveel tijd kost om een QA aan boord te nemen. Onderzoek en ervaring wijst uit, dat bij gebrek aan kwaliteitscontrole en structuur binnen development teams, dit zorgt voor het niet halen van deadlines en het opleveren van ongewenste code. Code die vaak te summier is, of juist over-engineered is. 

   Wanneer kiezen voor manual QA?

   Vooral in de beginfases van projecten of als projecten relatief klein zijn, veel wijzigen qua structuur, wensen en eisen, is de keuze voor manual QA de beste. Laad je niet misleiden door de naam “manual”, want het is in deze gevallen goedkoper, sneller en efficiënter om manueel te testen. Tegen de tijd dat je een automation script hebt geschreven in deze projecten, is het al weer gewijzigd. Daarnaast geldt vaak, dat als er een UI is, het beter is met manual QA en als het geen UI heeft, zal automation QA eerder de voorkeur hebben.

   Wanneer kiezen voor manual QA?

   Vooral in de beginfases van projecten of als projecten relatief klein zijn, veel wijzigen qua structuur, wensen en eisen, is de keuze voor manual QA de beste. Laad je niet misleiden door de naam “manual”, want het is in deze gevallen goedkoper, sneller en efficiënter om manueel te testen. Tegen de tijd dat je een automation script hebt geschreven in deze projecten, is het al weer gewijzigd. Daarnaast geldt vaak, dat als er een UI is, het beter is met manual QA en als het geen UI heeft, zal automation QA eerder de voorkeur hebben.

   Wanneer kiezen voor automation QA?

   Vooral bij grote en gestructureerde projecten waarbij er heldere documentatie is, waarbij er een goede visie en structuur is, is automation QA ideaal. Ook API’s zijn beter te testen middels automation qa, omdat er geen visuele UI is die getest wordt en hierdoor direct feedback en mogelijkheden zijn. Is jouw organisatie API first, dan zul je dus eerder geneigd zijn naar automation QA, dit is dan simpelweg efficiënter en effectiever. 

   Neem contact op

   Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

   Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

   linkedin-icon
   Rogier van Scheppingen Directeur