bg-header-img bg-header-img

Quality assurance developer inhuren

Jij hebt iets ontwikkelt en wilt 100% zeker weten dat dit voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Een quality assurance developer kan hierbij helpen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat een oplossing in elke ontwikkelingsfase getest moet worden, om ervoor te zorgen dat aan alle vereisten wordt voldaan. Onze developers zorgen volgens stapsgewijze methoden dat jouw bedrijfsproces of onderneming werkt zoals het hoort.

Wij helpen jou om de productkwaliteit te verbeteren, kosten te besparen en de time-to-market te verkorten. Al onze developers zijn hoogopgeleid, spreken vloeiend Engels en hebben een bewezen track-record in het maken van testontwerp, testdocumentatie, functioneel en niet-functioneel testen en testautomatisering.

small-check-mark Al vanaf €30,- per uur
small-check-mark Direct de juiste developer inhuren
small-check-mark 15+ jaar ervaring
Direct een QA developer inhuren?
Wij bellen je graag terug!


  GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN
  Direct een QA developer inhuren?
  Wij bellen je graag terug!


   GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN

   Laat jouw bedrijf groeien
   met externe development

   Toonaangevende bedrijven en tech startups helpen hun team te versterken, dat is wat wij doen en waar wij goed in zijn. Met ons nearshore team van toegewijde IT-professionals creëren we voor elk vraagstuk een passende oplossing.
   developer-inhuren-direct-aan-de-slag
   BINNEN 4 WEKEN
   AAN HET WERK
   Snel beschikking over de juiste developer
   iconmonstr fullscreen 1
   MAKKELIJK OP- EN AFSCHALEN
   Behoud flexibiliteit in jouw organisatie
   software engineering
   KENNIS VAN 35+ TECHNOLOGIEËN
   Een passende oplossing voor jouw vraagstuk

   Dit kun je verwachten van
   een QA developer

   De QA developer die je inhuurt via ons kan voor de volgende werkzaamheden worden ingezet:
   img

   Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

   Tixxio Platform
   quote-img

   Tixxio

   PROBEGIN is een uitstekende partner voor het inhuren van developers. Door de samenwerking zijn wij enorm gegroeid met ons platform en het werken met zowel Nederlandse developers alsmede met nearshore developers bevalt erg goed.
   Klant voor meer dan 4 jaar quote-img
   Paul Moggré
   CEO, Tixxio paul moggre tixxio e1656418923532

   Veel gestelde vragen

   Wat is een Quality Assurance engineer?

   Arrow-down

   Een Quality Assurance engineer houdt zich bezig met het concreet maken van de ontwikkelingswensen, vastleggen van wat er ontwikkelt dient te worden, het schrijven van documentatie en testplannen en het feitelijk toetsen of de developers de taken conform documentatie hebben opgeleverd. Dit maakt een QA engineer een belangrijke rol heeft binnen het team. Hij of zij zorgt er namelijk voor dat developers altijd leveren conform specificaties en dat het ook echt werkt zoals het zou moeten werken. Er zijn verschillende type QA engineers waarbij de nadruk ligt op manueel testen of automatisch testen

   Wat is het verschil tussen manual QA en automation QA?

   Arrow-down

   Manual QA houdt in dat de feitelijke test werkzaamheden manueel uitgevoerd worden. Binnen manueel testen zijn er verschillende manieren waarop getest, zoals black box testing, ad-hoc testing, white box testing en grey box testing. Manueel betekent niet dat het minder snel of minder waarde heeft. Het kan juist enorm waardevol zijn om een manual QA in je team te hebben omdat er snel, secuur en adequaat getest kan worden. Bij automation QA wordt er meer gefocust op het testwerk te automatiseren. Je applicatie dient wel stabieler te zijn en minder vaak in bijvoorbeeld vormgeving te wijzigen of structuur.

   Er zijn veel verschillende QA automation frameworks op de markt, de meest gebruikte is Selenium maar ook WebdriverIO en Cypress zijn erg populair. Elke automation QA heeft zijn of haar eigen voorkeur en ook ervaring met een framework. Net als bij programmeren, moet een QA het framework leren en ervaring hiermee opdoen om er zo beter in te worden.

   Quality Assurance is een goede keuze als je kwaliteit belangrijk vindt in je projecten.
   Daarnaast neemt een QA engineer werk uit handen bij de developers, zodat zij meer tijd hebben om te coderen. Het advies is dat als je 3-4 developers hebt dat je hier 1 QA bij aansluit. Als je 3 developers in je team hebt en zij moeten hun eigen werk testen, verlies je veel kostbare uren die je ook in development van nieuwe functionaliteiten had kunnen stoppen. Een QA verzorgt ook demo’s, kan taken aanmaken voor je team en kan rapporteren over de voortgang van het project. 

   Zodra je team 3 a 4 developers hebt, is het verstandig om een QA engineer toe te voegen. Afhankelijk van de volwassenheid van je project en de wensen, kun je kiezen tussen een manual QA en een automation QA. Als je efficiënt en effectief wilt blijven werken met je team, is het sterk aan te raden om een QA toe te voegen, omdat hij of zij veel organisatorisch en controlerend werk op zich neemt, om deadlines te halen en de kwaliteit van je project te waarborgen.

   De QA of Quality Assurance engineer zorgt ervoor dat er aan de hand van jouw requirements, heldere testplannen worden gemaakt, taken worden omschreven en de developers conform de requirements ook echt de functionaliteiten opleveren. Een QA helpt jou ook bij het concreter maken van requirements, stelt vragen namens developers om verheldering te krijgen en legt dit alles vast. De QA is dus direct en indirect bezig met documentatie en vastleggen van processen en procedures die developers uiteindelijk in de software ontwikkelen.

   De meest automation QA’s gebruiken script talen zoals Python. Daarnaast wordt Javascript veel gebruikt. Beide talen zijn functioneel, relatief simpel te leren en doeltreffend. Je bent enorm flexibel in het toepassen van automation scripts en omdat het een algemene taal is kunnen ook developers de automation scripts eenvoudig lezen en begrijpen.

   Developers worden effectiever en efficiënter als er een QA engineer in je team zit. Daarnaast verbeterd de kwaliteit van het project omdat er op diverse lagen wordt getest en de QA engineer het werk controleert van de developers.  Een bijkomend voordeel is dat er documentatie wordt opgebouwd en hierdoor ook een centralisatie van kennis optreedt, zodat nieuwe developers zichzelf snel kunnen inlezen op hoe jouw project werkt en er minder afhankelijkheden zijn.

   De kosten van een QA engineer bij PROBEGIN worden vooral bepaald door niveau van de developer, het salaris  en ook de beschikbaarheid van mensen op de markt. Daarnaast is er een verschil tussen manual QA en automation QA en heeft dit effect op de uurtarieven die wij kunnen bieden. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl

   In sommige gevallen kan dit handig zijn. Manual QA zouden wij meer adviseren in de begin fases van projecten waar nog veel gesleutelt wordt aan de UI en UX van je project. Als er een heldere architectuur is rondom jouw API, kun je dat beter met een automation QA gaan testen en scripts voor laten schrijven. Zo kun je altijd met een druk op de knop, alle test scenario’s draaien bij een update van je API. In de front-end van je applicatie is dit uiteraard ook mogelijk echter, als die nog volop in ontwikkeling is raden we dit sterk af, omdat het meer tijd kost dan oplevert in dat scenario.

   Neem contact op

   Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

   Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

   linkedin-icon
   Rogier van Scheppingen Directeur