bg-header-img bg-header-img

Mobiele app developer
inhuren

Een mobiele app developer inhuren voor de ontwikkeling van aantrekkelijke mobiele applicaties en games? Onze mobile developers ontwikkelen platform onafhankelijke applicaties voor smartphones, tablets en wearables. Met een focus op beveiliging, bruikbaarheid en design. Of het nu gaat om Swift of iOS.

Met onze mobile developers creëer jij innovatieve applicaties en games die naadloos aansluiten op jouw doelgroep en jouw organisatie helpt om de concurrentie voor te blijven.

small-check-mark Al vanaf €30,- per uur
small-check-mark Direct de developer inhuren
small-check-mark 15+ jaar ervaring
Direct een mobile developer inhuren?
Wij bellen je graag terug!


  GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN
  Direct een mobile developer inhuren?
  Wij bellen je graag terug!


   GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN

   De voordelen van het inhuren
   van een mobile developer

   Toonaangevende bedrijven en tech startups helpen hun team te versterken, dat is wat wij doen en waar wij goed in zijn. Met ons nearshore team van toegewijde IT-professionals creëren we voor elk vraagstuk een passende oplossing.
   developer-inhuren-direct-aan-de-slag
   BINNEN 4 WEKEN
   AAN HET WERK
   Snel beschikking over de juiste developer
   iconmonstr fullscreen 1
   MAKKELIJK OP- EN AFSCHALEN
   Behoud flexibiliteit in jouw organisatie
   software engineering
   KENNIS VAN 35+ TECHNOLOGIEËN
   Een passende oplossing voor jouw vraagstuk

   Dit kun je verwachten van
   een mobile developer

   De mobile developer die je inhuurt via ons kan voor de volgende werkzaamheden worden ingezet:
   img

   Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

   Tixxio Platform
   quote-img

   Tixxio

   PROBEGIN is een uitstekende partner voor het inhuren van developers. Door de samenwerking zijn wij enorm gegroeid met ons platform en het werken met zowel Nederlandse developers alsmede met nearshore developers bevalt erg goed.
   Klant voor meer dan 4 jaar quote-img
   Paul Moggré
   CEO, Tixxio paul moggre tixxio e1656418923532

   Veel gestelde vragen

   Wat is een mobiele app developer?

   Arrow-down

   Een mobiele app developer is een programmeur die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van apps die op de smartphone geïnstalleerd kunnen worden. Zij programmeren in Swift of Kotlin voor native apps, maar kunnen middels hybride frameworks zoals React Native met Javascript programmeren. De native apps hebben toegang tot alle functionaliteiten en mogelijkheden die het OS (operating system) te bieden heeft. Hybrid frameworks volgen hier kort op maar hebben toch net iets minder mogelijkheden. Afhankelijk van jouw project, maar ook je budget voor mobiele apps, kies je voor native apps of hybrid apps.

   Waar houdt een mobiele app developer zich mee bezig?

   Arrow-down

   Een mobiele app developer houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van mobiele applicaties die op de smartphone geïnstalleerd kunnen worden. Steeds meer bedrijven kiezen voor de mobile first strategie, waardoor hun klanten alles wat zij normaal op de laptop of computer in de browser kunnen kopen en regelen, ook op de mobiele app kunnen regelen. De mobiele telefoon is immers de meest directe manier om met notificaties bijvoorbeeld in contact te staan met je klant. Zo kun je aanbiedingen of oproepen rechtstreeks bij je klanten brengen. Mobiele app developers zijn vaak gespecialiseerd in een specifiek platform, zoals iOS van Apple of Android van Google.

   Wat is een mobiel Operating System?

   De bekendste platformen voor mobiele apps zijn iOS van Apple en Android van Google. iOS is het Operating system van de iphone en op dit platform kun je jouw mobiele apps in de Appstore plaatsen. Google werkt met het gros van de overige hardware aanbieders en levert met Android een veelzijdig en goedkoper alternatief voor mobiele telefoons. Android en iOS zijn beiden volwassen systemen met een overvloed aan mobiele apps die je kunt downloaden en gebruiken.

   Welke mobiele platformen ondersteunt PROBEGIN?

   PROBEGIN heeft programmeurs die zowel native apps kunnen ontwikkelen als hybrid apps. Dat betekent dat je bij ons terecht kunt voor de ontwikkeling van iOS apps en Android app, maar ook voor hybrid apps die gebouwd worden in React of Vue native.

   Waarom kiezen voor mobiele app developer?

   Als je voor jouw project een mobiele app nodig hebt, heb je echt een mobile developer nodig. De meeste front-end developers hebben niet genoeg ervaring met Swift of Kotlin om native apps te bouwen. Mobile developers zijn echt gespecialiseerd op het optimaliseren van functionaliteiten binnen die platformen en wil je efficiënt en effectief jouw app lanceren, doorontwikkelen en onderhouden ben je het beste uit om te kiezen voor een mobile developer in je team.

   Wanneer heb ik een mobiele app developer nodig?

   Zodra jouw API genoeg functionaliteiten heeft dat er gebouwd kan gaan worden aan een mobiele app kun je starten met een mobile developer. Als jouw mobiele project niet heel afhankelijk is van een API kun je uiteraard eerder starten, maar om je app snel en efficiënt te kunnen realiseren is het noodzakelijk dat de basis in je project goed staat.

   Kan een mobiele app developer op iOS en Android werken?

   Een mobiele app developer kan op beide platformen werken, vooral als zij werken met hybrid frameworks zoals React native. Vaak zijn mobile developers die zich richten op echte native apps, gespecialiseerd in iOS of Android. Het zijn twee verschillende programmeertalen die gebruikt worden en afhankelijk van jouw app, kies je voor native apps of hybrid apps.

   Wat is het verschil tussen hybrid en native apps?

   Native apps worden echt ontwikkeld op het OS en hebben toegang tot alle beschikbare functionaliteiten die het OS te bieden heeft. Je krijgt direct bij elke update de toegang tot die nieuwe functionaliteiten en tegenwoordig ook beta toegang. Bij Hybrid apps heb je minder, maar nog steeds heel veel, toegang tot al die functionaliteiten en ben je iets beperkter. De ontwikkeling van hybrid frameworks is echter enorm groot en het voordeel is dat je relatief eenvoudig jouw app op beide platformen kunt publiceren, in plaats van twee aparte apps ontwikkelen.

   Wat zijn de voordelen van een mobiele app developer in je team?

   Mobiele app developer zijn specialisten in mobile app development. Heb jij een mobile developer in jouw team en je team moet een mobiele app bouwen, dan zal dit sneller en beter gaan dan wanneer je dit door je front-end developers laat uitvoeren. Het is een specialisatie waarbij je up to date moet blijven van de nieuwste ontwikkelingen van iOS en van Android. Een mobile developer kan wel mee draaien vaak op de front-end maar andersom is dat niet altijd het geval.

   Welke framework raden jullie aan voor hybrid apps?

   Wij zien onze klanten vaak voor de React en Vue native frameworks kiezen. Wij raden je wel aan om voor React of Vue te kiezen voor frontend en mobile. Dit maakt het meer compatible met elkaar en de manier van ontwikkelen ligt meer met elkaar in lijn. React heeft een andere werkwijze dan Vue, als je dit combineert op hetzelfde platform kan dit soms voor complicaties zorgen.

   Wat zijn de voordelen van native app development?

   De grootste voordelen is dat je app heel gebruiksvriendelijk gebouwd kan worden, specifiek voor dat besturingssysteem (OS). Daarnaast is het vaak veiliger en is de performance beter bij native apps. Bij native apps heb je toegang tot alle functionaliteiten van de telefoon. Denk hierbij aan de camera, GPS, notificaties bluetooth of microfoon. Daarnaast kun je beter integreren en data uitwisselen met andere apps. Hierdoor kun je voor je klanten de meest optimale ervaring realiseren in je apps.

   Wat zijn de nadelen van native app development?

   Veel genoemde nadelen zijn dat je voor elk platform een aparte app moet ontwikkelen. Dus, wil jij op iOS en Android met jouw app in de Appstore of Marketplace staan, zul je voor beide besturingssystemen een aparte app moeten ontwikkelen. Dit kost vanzelfsprekend ook meer tijd en geld. De opstartkosten voor jouw project gaan hiermee dus omhoog. Daarnaast zijn de talen waarin de apps geprogrammeerd worden anders en heb je dus wel de kennis, ervaring en kunde in je team nodig om beide platformen te kunnen ondersteunen.

   Wat zijn de kosten van een mobiele app developer?

   De kosten van een mobiele app developer bij PROBEGIN worden vooral bepaald door niveau van de developer, het salaris en ook de beschikbaarheid van mensen op de markt. Wil je iemand dedicated in je team of wil je beperkte uren maar wel snelle beschikbaarheid, dan heeft dit effect op de uurtarieven die wij in rekening brengen. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl.

   Neem contact op

   Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

   Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

   linkedin-icon
   Rogier van Scheppingen Directeur