bg-header-img bg-header-img

Veel gestelde vragen

Wij zijn PROBEGIN, jouw betrouwbare partner voor het nearshore inhuren van developers. Voor elk vraagstuk creëren wij een passende oplossing. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?
Algemeen
Waar komen jullie developers vandaan?
Arrow-down

Veelgestelde vragen.
PROBEGIN werkt vanuit Oekraïne, Polen, Hongarije, Bulgarije, Servië, Roemenië, Kroatië, Spanje, Portugal en Macedonië. 

Hebben jullie developers ervaring met Agile?
Arrow-down

Jazeker. Onze developers worden getraind in Agile, SCRUM en Kanban. Onze specialisten zijn getraind en hebben ervaring met projectmatig werken volgens de Agile methodiek, dus kunnen zij ook direct meedraaien in je organisatie.

Wanneer is Nearshore geschikt voor mijn organisatie?
Arrow-down

Nearshore is geschikt voor nagenoeg alle organisaties. Door Corona hebben wij ons allemaal aangepast aan het thuis en op afstand werken en zijn we gewend geraakt aan online meetings. Het plannen van werk en het delen van updates via online platformen is hierdoor steeds normaler geworden en heeft de grootste drempel tot nearshoring weggehaald. Dus zolang je Engels spreekt en een beeld hebt van wat je wilt ontwikkelen door je developer of team, is nearshore development geschikt voor jouw organisatie. 

Wat gebeurt er als wij niet tevreden zijn over een developer?
Arrow-down

Indien je niet tevreden bent over de prestaties van een developer, geef je dit in eerste instantie bij ons aan. Wij gaan vervolgens met hem/haar in gesprek om het probleem op te lossen. Als blijkt dat het probleem tussen jou en de developer niet op te lossen valt, zullen wij binnen 2 tot 4 weken een geschikte vervanger voor je vinden.

Kunnen jullie mij ondersteunen bij het managen van mijn team?
Arrow-down

Wij hebben 15 jaar ervaring met het opzetten van samenwerkingen en teams op afstand. Wij adviseren je graag en delen de best practices met je.

Ik zoek slechts 1 developer, kunnen jullie mij helpen?
Arrow-down

Uiteraard, onze diensten kunnen afgenomen worden per 1 FTE. Voor ondersteunende diensten, zoals DevOps– of QA as a service, geldt een minimum van 16 uur per week. Een specialist zal het maximaal haalbare doen met de uren die je afneemt. Door minder uren af te nemen heb je dus ook minder capaciteit of operationele slagkracht om je doelen te bereiken. Vind je het lastig om te bepalen hoeveel uur ondersteuning je nodig hebt voor je projecten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl.

Wij hebben een groot ontwikkelteam nodig, kunnen jullie helpen?
Arrow-down

Uiteraard komen wij graag met jou in contact. Afhankelijk van je wensen kunnen wij aangeven of wij je kunnen helpen met je verzoek of niet. Dit zal vooral afhankelijk zijn van hoeveel developers, de technieken en hoe snel het team moet starten. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@probegin.nl.

Wat is Nearshore?
Arrow-down

Nearshore is een vakterm voor het aanvullen of opzetten van een team, in het buitenland maar dicht bij huis. In tegenstelling tot Outsourcing of Outstaffing, is Nearshore echt een samenwerkingsmodel tussen klant en leverancier, waarbij onze rol het zoeken en behouden van specialisten is die je nodig hebt. Waarbij je als klant de verantwoordelijkheid hebt voor de aansturing en risico’s van het project. De nadruk ligt op samenwerking omdat Nearshore teamleden nauw samenwerken met jouw interne personeel om zo je projecten snel en met hoge kwaliteit op te leveren.

Waarom kiezen voor Nearshore?
Arrow-down

Als je moeite hebt met het aantrekken, vinden of vasthouden van developers en deze nodig hebt voor je projecten, is Nearshore een uitstekende oplossing. In plaats van steeds achter het spreekwoordelijke net te vissen, krijgt u toegang tot 800.000+ hoogopgeleide specialisten waardoor je snel aan de slag kunt om jouw projecten te realiseren.

Wat zijn de voordelen van Nearshore?
Arrow-down

Nearshore zorgt ervoor dat je developers kunt krijgen die jouw concurrent eventueel niet kan krijgen. Je krijgt dus een concurrentievoordeel. Dit zorgt er ook voor dat jouw project sneller op de markt kan verschijnen, je kunt agile blijven en meer voor elkaar krijgen in dezelfde tijd. Daarnaast zijn Nearshore developers en teams vaak productiever dan interne medewerkers.

Wat zijn de nadelen van Nearshore?
Arrow-down

Veel genoemde nadelen van Nearshore zijn communicatieproblemen, cultuurverschillen en kosten die je maakt om jouw team in het echt te kunnen zien en spreken. Tijdens het onboarding proces bespreken wij met zowel jou als onze kandidaten welke cultuur eigenschappen belangrijk zijn voor je en hoe de communicatie stijl is in je bedrijf. Wij nemen bijvoorbeeld alleen mensen aan die goed Engels spreken en die goede interpersoonlijke skills hebben. Op deze manier matchen wij elk individu zo goed mogelijk bij jou, je bedrijf en bedrijfscultuur.

Kan mijn team op zakenreis naar ons hoofdkantoor toe komen?
Arrow-down

Jazeker. Wij kunnen je hier volledig mee ontzorgen door vliegtickets, visums en onderdak te regelen voor de periode dat je jouw team op je hoofdkantoor wilt uitnodigen. Voordat wij alles regelen stemmen wij uiteraard alle kosten met je af. Wij vragen geen vergoeding voor deze dienst, de gemaakte kosten kunnen door jou rechtstreeks betaald worden.

Kan ik naar mijn team toe in een van de kantoren van probegin?
Arrow-down

Wij hebben kantoren in verschillende landen en je bent altijd van harte welkom. Je kunt aangeven wanneer je jouw team op locatie wilt bezoeken. Wij helpen je met alles omtrent jouw verblijf. Indien gewenst, halen we je op van het vliegveld en brengen we je naar jouw hotel. Tijdens jouw verblijf helpen onze medewerkers je graag verder om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Wat heb ik nodig om mijn team te managen?
Arrow-down

Naast een computer met camera en internet heb je weinig nodig. Belangrijk is je goed weet wat je wilt ontwikkelen, gebruik maakt van planning software zoals JIRA en zorgt dat er altijd genoeg werkzaamheden zijn voor je team.

Wat bieden wij wat andere nearshore bedrijven niet doen?
Arrow-down

Onze klanten geven vaak aan dat zij het erg prettig vinden dat zij direct schakelen met Nederlands management. Daarnaast zijn onze tarieven scherp, staat de klant centraal en leveren wij hoge kwaliteit.

Hoe stellen jullie mijn team samen?
Arrow-down

Samen met jou bepalen we welk type mens en developer het beste past in je onderneming en voor jouw project. Op basis van jouw wensen gaan wij actief op zoek naar de geschikte kandidaten. Je hebt uiteraard ook een interview met de kandidaat en bepaald of je met hem of haar wilt werken. Zodra jij akkoord geeft, gaan wij alles voor je in werking stellen om jouw developer te contracteren.

Hebben jullie ervaring met start-ups?
Arrow-down

Jazeker. Wij hebben vele startups geholpen in de ontwikkeling van hun app of platform en dit naar een scale-up gebracht. Wij begrijpen dat de aanpak en manier van samenwerken specifiek is voor start-ups en wij zijn flexibel om samen met jou een goede werkwijze af te stemmen die het beste past bij jouw journey.

Hoe garandeert PROBEGIN de kwaliteit van de developers in mijn team?
Arrow-down

Na 15 jaar ervaring met nearshore development, recruitment en talent ontwikkeling heeft PROBEGIN een eigen model ontwikkeld om talent aan te trekken en te kunnen toetsen. Wij werken met de hoogste standaarden, die er voor zorgen dat gemiddeld slecht 5,7% van de mensen voldoen aan de eisen en daadwerkelijk worden aangenomen door ons.

Wat is de expertise van PROBEGIN?
Arrow-down

PROBEGIN lost jouw vacature problemen op en ontzorgt jouw bedrijf volledig met het invullen en ingevuld houden van jouw IT vacatures. Dit betekent dat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over bezetting en over het aantrekken van IT personeel zoals developers, quality assurance engineers, DevOps engineers enzovoort. Wil je meer weten hoe dit werkt?
Neem vrijblijvend contact met ons op via info@probegin.nl.

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?
Arrow-down

Doordat wij het volledig HR en Recruitment proces voor je uit handen nemen, kun jij je richten op de onderneming, je product of platform. Je hebt geen moeilijk in te vullen IT vacatures meer en je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om developers te behouden. Daarnaast zijn onze tarieven scherp en schakel je direct met Nederlands management.

Waarmee onderscheidt PROBEGIN zich van de competitie?
Arrow-down

Wij leveren kwaliteit en hebben een hoog serviceniveau. Ons recruitment proces onderscheidt zich van de competitie omdat wij zeer selectief zijn bij het aannemen van onze kandidaten en een goed doorontwikkeld programma hebben om onze kandidaten te behouden.

Hoe lang bestaan jullie?
Arrow-down

Wij bestaan inmiddels 15 jaar en hebben in die jaren veel ervaring opgedaan met nearshore teams uit verschillende landen. Deze ervaring hebben wij omgezet in onze dienstverlening om jou als klant optimaal te bedienen.

Waar moet ik rekening mee houden bij nearshoring?
Arrow-down

Het is belangrijk om met een heldere structuur te werken en een goed beeld te hebben wat er ontwikkeld moet worden. Werk je met Agile Scrum, zorg dan ook dat je de regels respecteert die hierbij horen. Wil je liever een korte periode ad-hoc werken, deel dit met je team en stem dit gezamenlijk af dat je de komende maand bijvoorbeeld met Agile Kanban wilt werken. Door je team als eigen mensen te behandelen en te betrekken bij jouw eigen journey, zal de samenwerking succesvol zijn.

Diensten
Wat voor diensten biedt PROBEGIN aan?
Arrow-down

PROBEGIN ontzorgt haar klanten met de diensten developer as a service en team as a service. Dit houdt in dat PROBEGIN voor haar klanten technische specialisten beschikbaar stelt en dat zij samen met onze klanten aan projecten werken. PROBEGIN is verantwoordelijk voor het vinden en behouden van de technische specialisten en ontzorgt haar klanten met de volledige HR administratie, recruitment, ontwikkeling en continuïteit. Onze klanten geven aan welk type specialist en welk niveau zij zoeken en wij regelen de rest.

Welke programmeertalen ondersteunen jullie?
Arrow-down

Wij ondersteunen PHP, Python, Javascript, C#, C/C++, Java, Kotlin, Swift, Typescript. Binnen die talen ondersteunen wij diverse frameworks, maar niet alle frameworks. Wil je weten of wij jouw gewenste taal en framework ondersteunen, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl.

Bieden jullie ook DevOps diensten aan?
Arrow-down

Je kunt bij ons een voltijd DevOps inhuren voor jouw projecten. Wij bieden daarnaast onze klanten de mogelijkheid om DevOps as a service bij ons af te nemen. Veel klanten hebben geen voltijd DevOps nodig maar zien wel de noodzaak van een DevOps binnen hun projecten. Je kunt dit op basis van een uren contract per maand bij ons afnemen. DevOps as a service is wel duurder dan voltijd DevOps inhuren.

Wat voor DevOps specialisten hebben jullie in het DevOps team?
Arrow-down

Onze specialisten ondersteunen drie grote cloud omgevingen. AWS, Azure en Google Cloud. Hiervoor zijn zij getraind en gecertificeerd.

Bieden jullie voor Quality Assurance ook diensten?
Arrow-down

Je kunt bij ons een voltijd QA Engineer inhuren voor jouw projecten. Heb je geen voltijd QA nodig? Je kunt dan kiezen voor QA as a service. Je kunt dit op basis van een uren contract per maand bij ons afnemen. QA as a service is wel duurder dan voltijd QA inhuren.

Waar ontzorgen jullie mij mee?
Arrow-down

PROBEGIN ontzorgt haar klanten met het HR en Recruitment proces. Wij ontzorgen niet op risico en voortgang van projecten omdat wij niet jouw project fixed fee aannemen. Wij zorgen er dus voor dat jij altijd de juiste mensen in je project hebt werken, dat zij aan de taken werken die jij ze geeft.

Hoe werkt de vakantieservice?
Arrow-down

Je kunt ervoor kiezen om in vakantieperiodes, de uren dat je vaste team niet kan werken door vakantieverlof, mensen uit onze vakantieservice-poule in te huren om continuïteit van je projecten te garanderen. Je dient dit wel tijdig van te voren aan te geven zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je  zeker bent van vervanging. Wij vragen € 5,00 per uur bovenop je reguliere tarief voor deze dienst en je dient dit minimaal 4 weken van te voren aan te vragen.

Ik zoek slechts 1 developer, kunnen jullie mij helpen?
Arrow-down

Uiteraard, onze diensten kunnen afgenomen worden per 1 FTE. Voor ondersteunende diensten, zoals DevOps– of QA as a service, geldt een minimum van 16 uur per week. Een specialist zal het maximaal haalbare doen met de uren die je afneemt. Door minder uren af te nemen heb je dus ook minder capaciteit of operationele slagkracht om je doelen te bereiken. Vind je het lastig om te bepalen hoeveel uur ondersteuning je nodig hebt voor je projecten? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl.

Kunnen jullie ook adviseren over mijn project?
Arrow-down

Wij hebben Senior Architects die kunnen adviseren bij jouw project. Dit kan in de vorm van een workshop waarbij we samen met jou, je wensen uitlijnen en in je huidige project(en) kunnen meekijken. Hier komen vaak interessante en uiteraard vrijblijvende bevindingen uit.

Kan ik terecht bij jullie voor een kort project?
Arrow-down

Voor fixed fee of short term projects zijn wij niet de juiste partner. Ons service model is gericht op lange termijn relaties, waarbij continuïteit en kwaliteit centraal staat. Tijdens de samenwerking kun je uiteraard met jouw developers zoveel korte projecten uit laten voeren als je zelf wilt.

Kunnen jullie ook fixed projecten realiseren?
Arrow-down

Voor fixed projecten leveren wij geen diensten. PROBEGIN richt zich met name op lange termijn en het bedienen van onze klanten met stabiliteit en kwaliteit.

Hoe wordt bepaald welke developers het beste is voor mijn project?
Arrow-down

PROBEGIN heeft een uitgebreid en uniek recruitment proces. Dit is geoptimaliseerd door duizenden interviews en is het fundament voor de kwaliteit waar wij voor staan. Elke kandidaat gaat door een funnel aan interviews, tests en background checks, waarbij wordt ingezoomd op de technische vaardigheden, persoonlijkheid, geschiktheid voor samenwerken, communicatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden. De kandidaat dient bij onze klanten goed te passen en uiteraard ook bij ons bedrijf zelf.

Hoe stellen jullie mijn team samen?
Arrow-down

Samen met jou bepalen we welk type mens en developer het beste past in je onderneming en voor jouw project. Op basis van jouw wensen gaan wij actief op zoek naar de geschikte kandidaten. Je hebt uiteraard ook een interview met de kandidaat en bepaald of je met hem of haar wilt werken. Zodra jij akkoord geeft, gaan wij alles voor je in werking stellen om jouw developer te contracteren.

Welke diensten biedt PROBEGIN niet aan?
Arrow-down

Wij bieden geen fixed fee projecten aan en werken niet traditioneel op project basis. Dit kun je het beste via een Digital Agency laten uitvoeren. De nuance hierin ligt vooral dat wij niet jouw project willen bedenken en uitwerken en bouwen tegen een fixed fee. Dit is een ander business model waarbij er een hogere uurtarief geldt en een andere aanpak van werken. De risico’s van de projecten liggen bij een hoger project uurtarief bij ons en wij willen voorkomen dat de modellen door elkaar heen lopen. Wij hebben er daarom voor gekozen om ons puur te richten op nearshore met onze dienstverlening, omdat wij hier het beste in zijn.

Wat is de minimale teamgrootte bij PROBEGIN?
Arrow-down

Je kunt vanaf 1 FTE bij ons terecht. Als je 1 developer afneemt, maar ook assistentie nodig hebt voor DevOps en Quality assurance, kun je die disciplines separaat inhuren vanaf 16 uur per week. Dit kan dus alleen als je al minimaal 1 FTE inhuurt op basis van Nearshore.

Wat is het verschil tussen een freelancer inhuren en nearshore van PROBEGIN?
Arrow-down

Een freelancer dient minimaal 3 opdrachtgevers per jaar te hebben en dit leidt wel eens tot minder leuke situaties. Denk hierbij aan belangenverstrengeling, prioriteit conflicten en beperkte beschikbaarheid wanneer deze nodig is. Daarnaast is het uurtarief een stuk hoger dan bij Nearshore. Voor een goede freelancer betaal je al snel € 90 tot € 120 per uur.
Het inhuren van freelancers heeft uiteraard ook voordelen, net als dat Nearshore voor en nadelen kent. De developers van PROBEGIN werken niet voor andere opdrachtgevers en de samenwerking is gericht op lange termijn. Hierdoor kunnen wij continuïteit garanderen, juist ook in situaties van ziekte, vakantie of wisseling van specialist.  Wij leveren dezelfde kwaliteit specialisten tussen de € 30 en € 55 euro per uur.

Financieel
Wat is het uurtarief van jullie developers?
Arrow-down

Onze tarieven beginnen bij €30,-  per uur voor een junior en gaan tot €55,- per uur voor een ervaren senior. Tarieven worden 1 keer per jaar aangepast indien de programmeur goed presteert en groeit in zijn of haar carrière. Inflatie en ontwikkeling van de specialist wordt 1 op 1 doorbelast.

Welke investeringen moet ik maken voor mijn ontwikkelingsteam?
Arrow-down

Indien je zelf geen product owner in je organisatie hebt, zul je hier in moeten investeren. Je kunt deze rol als specialist ook aan ons uitbesteden, echter neemt dit niet weg dat je zelf verantwoordelijk blijft voor de aansturing en richting van jouw projecten. Je hoeft verder geen investeringen te doen.

Wat zijn de kosten voor het opzetten van een team?
Arrow-down

Je maakt geen additionele kosten voor het opzetten van jouw team. Er zijn geen verborgen kosten. Het is een all included fee per uur.

Zijn er kosten als ik besluit de samenwerking op te zeggen?
Arrow-down

Nee. Je rekent altijd alles per uur af bij een voltijd commitment. In het uurtarief zitten al onze kosten verwerkt, inclusief vakantiedagen en vakantie uren voor de developer. Heb je tijdelijk minder werk, dan kun je de grootte van het team verkleinen. Je kunt dit 1 keer per jaar wijzigen en dit heeft geen invloed op de duur van de overeenkomst. Er geldt bij het wijzigen van de teamgrootte een wachttermijn van 2 maanden.

Wat gebeurt er met uren die niet gewerkt worden?
Arrow-down

Wij factureren altijd de commitment die is afgesproken. Normaliter zijn dit de gewerkte uren op basis van volledige maand.

Wat gebeurt er met overuren?
Arrow-down

Overuren worden vooraf afgestemd. Heb je een deadline en wil je dat het team meer uren maakt dan de afgesproken commitment? Dit is vaak geen probleem, de overuren worden in rekening gebracht in de volgende maand.

HR
Hoe lang duurt het om een team op te zetten?
Arrow-down

Afhankelijk van de wensen die je hebt, duurt het gemiddeld 2 tot 4 weken om jouw team samen te stellen en operationeel te krijgen. Vaak is er een op korte termijn een developer of team direct beschikbaar, waardoor je ook snel kunt starten.

Hoe weet ik of Nearshore geschikt is voor mijn organisatie?
Arrow-down

 Als je expertise nodig hebt en je hebt moeite deze lokaal te vinden of te behouden door concurrentie op de markt of als je behoefte hebt aan een flexibele schil rondom je kern team, dan kan nearshore een oplossing zijn voor je.

Wat voor HR en administratieve ondersteuning biedt PROBEGIN voor haar klanten?
Arrow-down

Wij verzorgen de personeelsadministratie, recruitment, training & ontwikkeling, onboarding en off-boarding, personal coaching. Daarnaast bieden wij uitstekende primaire en secundaire voorwaarden voor de ontwikkelaars, zodat jij je kunt richten op wat voor jou het belangrijkste is.

Wat gebeurt er als wij niet tevreden zijn over een developer?
Arrow-down

Indien je niet tevreden bent over de prestaties van een developer, geef je dit in eerste instantie bij ons aan. Wij gaan vervolgens met hem/haar in gesprek om het probleem op te lossen. Als blijkt dat het probleem tussen jou en de developer niet op te lossen valt, zullen wij binnen 2 tot 4 weken een geschikte vervanger voor je vinden.

Wat doen jullie om mijn continuïteit te garanderen?
Arrow-down

Wij zijn verantwoordelijk voor het leveren van specialisten op jouw openstaande vacatures. Dit betekent dat je een arbeidsplek aan ons uitbesteed en wij zorgen dat deze altijd bezet is. Als een developer besluit ergens anders te gaan werken, zorgen wij voor een vervanger. Als een developer langdurig ziek wordt of zwanger is, zorgen wij voor tijdelijke vervanging.

Wat gebeurt er als een developer ziek is?
Arrow-down

Niet gewerkte uren worden niet gefactureerd. Bij ziekte hanteren wij 2 dagen doorbetaalde wachttermijn. Daarna factureren wij die uren niet tot hij of zij beter is. De developer mag ervoor kiezen om die uren later in te halen door over te werken.

Hoe werkt de vakantieservice?
Arrow-down

Je kunt ervoor kiezen om in vakantieperiodes, de uren dat je vaste team niet kan werken door vakantieverlof, mensen uit onze vakantieservice-poule in te huren om continuïteit van je projecten te garanderen. Je dient dit wel tijdig van te voren aan te geven zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je  zeker bent van vervanging. Wij vragen € 5,00 per uur bovenop je reguliere tarief voor deze dienst en je dient dit minimaal 4 weken van te voren aan te vragen.

Wat als ik niet tevreden ben met de developer?
Arrow-down

Indien je niet tevreden bent over de kwaliteit of de werkzaamheden van een developer, zullen wij hem of haar kosteloos vervangen.

Werken jullie developers ook voor andere opdrachtgevers?
Arrow-down

Onze developers werken niet voor meerdere opdrachtgevers tegelijk, met uitzondering van DevOps en QA as a service, omdat dit in sommige projecten niet een voltijd positie is.

Hoe wordt bepaald welke developers het beste is voor mijn project?
Arrow-down

PROBEGIN heeft een uitgebreid en uniek recruitment proces. Dit is geoptimaliseerd door duizenden interviews en is het fundament voor de kwaliteit waar wij voor staan. Elke kandidaat gaat door een funnel aan interviews, tests en background checks, waarbij wordt ingezoomd op de technische vaardigheden, persoonlijkheid, geschiktheid voor samenwerken, communicatie vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden. De kandidaat dient bij onze klanten goed te passen en uiteraard ook bij ons bedrijf zelf.

Helpt PROBEGIN ook met de doorontwikkeling van developers in mijn team?
Arrow-down

Voor elk specialist in jouw team stellen wij een ontwikkelingsplan op. Wij richten ons hierin op communicatie en samenwerken, technische vaardigheden en kennis ontwikkeling. Voor elke developer wordt dit persoonlijk ontwikkelingsplan op maat gemaakt en heb je ook invloed op wat er in het plan terecht komt.

Hoe verloopt het proces om een ontwikkelingsteam op te zetten?
Arrow-down

Tijdens de kennismaking vormen wij samen een beeld van jouw behoeften en wensen met betrekking tot de developer die je zoekt. Ons recruitment team gaat daarna direct aan de slag om jouw ideale kandidaat te vinden. Wij presenteren alleen kandidaten die volledig door ons proces heen zijn gekomen. Als je akkoord gaat met de kandidaat, zorgen wij ervoor dat het onboarding proces direct start waarbij we jou adviseren en ondersteunen bij het inrichten van de werkomgeving.

Wij hebben als bedrijf beperkte technische kennis, hoe weten wij dat de developers goed zijn?
Arrow-down

Dat is de garantie die PROBEGIN jou geeft. Iedere developer gaat bij ons door een uitgebreidt recruitment proces heen, waar zowel technische kennis en ervaring wordt getoetst door onze ervaren seniors en architecten, maar ook de persoonlijke kwaliteiten worden getoetst.

Hoe garandeert PROBEGIN de kwaliteit van de developers in mijn team?
Arrow-down

Na 15 jaar ervaring met nearshore development, recruitment en talent ontwikkeling heeft PROBEGIN een eigen model ontwikkeld om talent aan te trekken en te kunnen toetsen. Wij werken met de hoogste standaarden, die er voor zorgen dat gemiddeld slecht 5,7% van de mensen voldoen aan de eisen en daadwerkelijk worden aangenomen door ons.

Operationeel
Hoe lang duurt het om een team op te zetten?
Arrow-down

Afhankelijk van de wensen die je hebt, duurt het gemiddeld 2 tot 4 weken om jouw team samen te stellen en operationeel te krijgen. Vaak is er een op korte termijn een developer of team direct beschikbaar, waardoor je ook snel kunt starten.

Wie stuurt de developers aan?
Arrow-down

Je bepaald zelf waaraan gewerkt wordt door de developer die je inhuurt bij ons. Hierdoor ben je altijd zelf in controle en bepaal je de prioriteiten. Wij adviseren jou met operationele processen om zo effectief en efficiënt mogelijk te werken.

Hebben jullie developers ervaring met Agile?
Arrow-down

Jazeker. Onze developers worden getraind in Agile, SCRUM en Kanban. Onze specialisten zijn getraind en hebben ervaring met projectmatig werken volgens de Agile methodiek, dus kunnen zij ook direct meedraaien in je organisatie.

Vanuit welke locatie zal mijn software team werken?
Arrow-down

Dit is afhankelijk van je eigen wensen en welke programmeertalen jouw project nodig heeft. Wij hebben klanten waarvoor de locatie van waaruit teamleden werken heel specifiek en belangrijk is, bij andere klanten is de locatie minder belangrijk, zolang het qua tijd-zone niet te veel afwijkt. De locaties van waaruit wij onze diensten leveren hebben nooit meer dan 1 uur tijdverschil voor Europese klanten. Al onze ontwikkelaars spreken goed engels.

Wat gebeurt er als mijn developer langer doet over een taak dan in eerste instantie gedacht?
Arrow-down

Dit gebeurd vaak doordat de taak te groot is, niet helemaal duidelijk uitgespecificeerd is of er werk tussendoor komt. Het gebeurt ook wel eens dat een developer denkt dat iets een dag werk is, maar dat hij tegen problemen aanloopt die niet voorzien waren. Dit is en blijft het risico van de klant. Heb je hulp nodig met het helderder kunnen specificeren van taken voor jouw developers, kunnen wij hier een workshop voor geven. Andersom is natuurlijk ook mogelijk, dat een developer sneller klaar is dan verwacht. Dit is dan je voordeel.

Wat gebeurt er als ik in een week 30 uur werk heb in plaats van 40 uur?
Arrow-down

De developer wordt door ons alsnog voor 40 uur beschikbaar gesteld. De overige 10 uren kan hij of zij voor jou een training volgen of ergens aan werken waar hij normaal gesproken geen tijd voor heeft, zoals bijvoorbeeld het schrijven van documentatie. Wij raden aan om altijd genoeg werkzaamheden vooruit te werken, zodat er altijd werkzaamheden zijn, wellicht uit een volgende sprint, waar aan gewerkt kan worden.

Wat gebeurt er als een developer ziek is?
Arrow-down

Niet gewerkte uren worden niet gefactureerd. Bij ziekte hanteren wij 2 dagen doorbetaalde wachttermijn. Daarna factureren wij die uren niet tot hij of zij beter is. De developer mag ervoor kiezen om die uren later in te halen door over te werken.

Kan mijn team op zakenreis naar ons hoofdkantoor toe komen?
Arrow-down

Jazeker. Wij kunnen je hier volledig mee ontzorgen door vliegtickets, visums en onderdak te regelen voor de periode dat je jouw team op je hoofdkantoor wilt uitnodigen. Voordat wij alles regelen stemmen wij uiteraard alle kosten met je af. Wij vragen geen vergoeding voor deze dienst, de gemaakte kosten kunnen door jou rechtstreeks betaald worden.

Kan ik naar mijn team toe in een van de kantoren van probegin?
Arrow-down

Wij hebben kantoren in verschillende landen en je bent altijd van harte welkom. Je kunt aangeven wanneer je jouw team op locatie wilt bezoeken. Wij helpen je met alles omtrent jouw verblijf. Indien gewenst, halen we je op van het vliegveld en brengen we je naar jouw hotel. Tijdens jouw verblijf helpen onze medewerkers je graag verder om je verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Wat heb ik nodig om mijn team te managen?
Arrow-down

Naast een computer met camera en internet heb je weinig nodig. Belangrijk is je goed weet wat je wilt ontwikkelen, gebruik maakt van planning software zoals JIRA en zorgt dat er altijd genoeg werkzaamheden zijn voor je team.

Wat gebeurt er met overuren?
Arrow-down

Overuren worden vooraf afgestemd. Heb je een deadline en wil je dat het team meer uren maakt dan de afgesproken commitment? Dit is vaak geen probleem, de overuren worden in rekening gebracht in de volgende maand.

Hoe verloopt de communicatie met mijn team?
Arrow-down

Je kunt via je favoriete communicatie platform communiceren met je team. Dit kan zijn Skype, Google Meet, Zoom of Microsoft Teams.

Wie is verantwoordelijk voor projectmanagement?
Arrow-down

Je bent zelf verantwoordelijk voor het verloop en de richting van je project. Heb je een projectmanager nodig dan kun je deze bij ons inhuren. Door een projectmanager bij ons in te huren blijf je goed op hoogte over de voortgang maar je blijft eindverantwoordelijk voor de doorlooptijd en het budget van je project.

Welke software tools gebruiken jullie om werkzaamheden bij te houden?
Arrow-down

Wij werken met het diverse systemen en zijn flexibel hierin. Dit kan bijvoorbeeld met JIRA. Wil je liever met Asana, Gitlab of een ander platform werken dan ben je natuurlijk vrij om hiervoor te kiezen. Je bent en blijft eigenaar van dit systeem en beheert dus ook de rechten van het planningssysteem.

Werken jullie developers ook voor andere opdrachtgevers?
Arrow-down

Onze developers werken niet voor meerdere opdrachtgevers tegelijk, met uitzondering van DevOps en QA as a service, omdat dit in sommige projecten niet een voltijd positie is.

Welke ondersteuning bieden jullie tijdens de samenwerking?
Arrow-down

Bij het opstarten van de samenwerking adviseren en begeleiden wij jou zo goed mogelijk, om er voor te zorgen dat je snel en vlekkeloos aan de slag kunt. Gedurende onze samenwerking evalueren wij gezamenlijk elk kwartaal over de performance en resultaten. Indien jij of jouw team op zakenreis gaat, ontzorgen wij jullie volledig door alles voor te bereiden en te regelen.

Is het mogelijk om eerst een workshop te organiseren?
Arrow-down

Ja zeker, wij organiseren regelmatig workshops voor onze klanten om in kaart te brengen wat er nodig is om te kunnen starten met Nearshore. Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@probegin.nl.

Heb ik directe communicatie met mijn ontwikkelingsteam?
Arrow-down

Ja, jij hebt altijd directe communicatie met jouw team. Wij zijn niet betrokken bij de dagelijkse stand-ups of aansturing van jouw developers. Loop je tegen vraagstukken aan zijn wij uiteraard beschikbaar om te adviseren.

Hoe verloopt het proces om een ontwikkelingsteam op te zetten?
Arrow-down

Tijdens de kennismaking vormen wij samen een beeld van jouw behoeften en wensen met betrekking tot de developer die je zoekt. Ons recruitment team gaat daarna direct aan de slag om jouw ideale kandidaat te vinden. Wij presenteren alleen kandidaten die volledig door ons proces heen zijn gekomen. Als je akkoord gaat met de kandidaat, zorgen wij ervoor dat het onboarding proces direct start waarbij we jou adviseren en ondersteunen bij het inrichten van de werkomgeving.

Security
Is het veilig om software te ontwikkelen met een Nearshore team?
Arrow-down

Veiligheid staat voorop bij onze samenwerkingen. Wij werken o.a. voor software beveiligingsbedrijven en hebben security dus hoog op de agenda staan. Naast contractuele afspraken bieden bij ook infrastructurele mogelijkheden aan om de veiligheid te garanderen.

Hoe beschermen jullie mijn intellectuele eigendom?
Arrow-down

Contractueel zorgt PROBEGIN ervoor dat bij betaling van onze facturen, de intellectuele eigendommen automatisch worden overgedragen.

Hoe garanderen jullie geheimhouding over de projecten en code die geschreven wordt?
Arrow-down

Elke medewerker bij PROBEGIN tekent een NDA en wij tekenen met jou een wederzijdse NDA. Dit garandeert dat alle afspraken die we met elkaar maken duidelijk zijn en de developer die voor je werkt precies weet wat de afspraken zijn.

Bieden jullie ook DevOps diensten aan?
Arrow-down

Je kunt bij ons een voltijd DevOps inhuren voor jouw projecten. Wij bieden daarnaast onze klanten de mogelijkheid om DevOps as a service bij ons af te nemen. Veel klanten hebben geen voltijd DevOps nodig maar zien wel de noodzaak van een DevOps binnen hun projecten. Je kunt dit op basis van een uren contract per maand bij ons afnemen. DevOps as a service is wel duurder dan voltijd DevOps inhuren.

Wat voor DevOps specialisten hebben jullie in het DevOps team?
Arrow-down

Onze specialisten ondersteunen drie grote cloud omgevingen. AWS, Azure en Google Cloud. Hiervoor zijn zij getraind en gecertificeerd.

Welke beveiligingsmaatregelen neemt PROBEGIN voor mijn team?
Arrow-down

Naast het tekenen van NDA’s met elke kandidaat, hebben wij ook qua infrastructuur diverse mogelijkheden om de beveiliging te garanderen, zoals je eigen private VLAN op ons netwerk, VPN verbindingen en PKI tokens.

Hoeveel geld kan ik besparen als ik bij jullie developers inhuur?
Arrow-down

Uit onderzoek is gebleken dat je in de directe kosten tussen de 20% en 45% kunt besparen. Daarnaast kun je meer projecten realiseren en bijvoorbeeld sneller naar de markt omdat je geen tekort hebt aan personeel door onze samenwerking. Wij zien steeds meer IT bedrijven die meer waarde hechten aan het hebben van ervaren specialisten dan specifiek geld besparen.

Over Ons

Vragen?

Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

linkedin-icon
Rogier van Scheppingen Directeur