bg-header-img bg-header-img

Backend developer
inhuren

Een nieuwe backend developer inhuren die veel ervaring heeft, snel kan beginnen en goed matcht met jouw organisatie. Klinkt te mooi om waar te zijn? Niet bij ons! Wij leveren de backend developer die jij nodig hebt. Of het nu gaat om .NET , Python of PHP. Onze backend developers hebben een bewezen staat van dienst op het gebied van programmeren en kunnen hierdoor gemakkelijk en snel met jouw uitdagingen aan de slag.

small-check-mark Al vanaf €30,- per uur
small-check-mark Direct de juiste backend developer inhuren
small-check-mark 15+ jaar ervaring
Direct een backend developer inhuren?
Wij bellen je graag terug!


  GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN
  Direct een backend developer inhuren?
  Wij bellen je graag terug!


   GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN

   De voordelen van het inhuren
   van een backend developer

   Toonaangevende bedrijven en tech startups helpen hun team te versterken, dat is wat wij doen en waar wij goed in zijn. Met ons nearshore team van toegewijde IT-professionals creëren we voor elk vraagstuk een passende oplossing.
   developer-inhuren-direct-aan-de-slag
   BINNEN 4 WEKEN
   AAN HET WERK
   Snel de beschikking over de juiste backend developer
   iconmonstr fullscreen 1
   MAKKELIJK OP- EN AFSCHALEN
   Behoud flexibiliteit in jouw organisatie
   software engineering
   KENNIS VAN 35+ TECHNOLOGIEËN
   Python, PHP, .NET, Java en nog veel meer

   Dit kun je verwachten van
   een backend developer

   De backend developer die je inhuurt bij ons kan voor de volgende werkzaamheden worden ingezet:
   img

   Wil je meer leren over het inhuren van backend developers?

   Tixxio Platform
   quote-img

   Tixxio

   PROBEGIN is een uitstekende partner voor het inhuren van developers. Door de samenwerking zijn wij enorm gegroeid met ons platform en het werken met zowel Nederlandse developers alsmede met nearshore developers bevalt erg goed.
   Klant voor meer dan 4 jaar quote-img
   Paul Moggré
   CEO, Tixxio paul moggre tixxio e1656418923532

   Veel gestelde vragen

   Wat is een backend developer?

   Arrow-down

   Een backend developer houdt zich vooral bezig met de logica van een applicatie. De developer bouwt bijvoorbeeld diensten, functies, berekeningen, data opslag en bewerking en nog veel meer. Om dit toegankelijk te maken voor een website of een user interface van de applicatie, bouwt een backend developer een API (Application Programming Interface), zodat een frontend developer, middels JSON format, specifieke handelingen kan uitvoeren. De API heeft een eigen documentatie en handleiding hoe deze data en functies opgevraagd kunnen worden. De developer houdt zich niet bezig met vormgeving, daar is een frontend developer voor nodig.

   Wat is het verschil tussen backend en frontend?

   Arrow-down

   Het grote verschil zit vooral in het feit dat je backend applicaties niet grafisch kunt zien en zich dus meer richten op werkzaamheden op de achtergrond of verzoeken verwerken van een gebruiker in een applicatie. Een frontend developer maakt het mogelijk om te communiceren via een user interface, met de backend applicatie. De applicatie verwerkt de verzoeken die vanuit bijvoorbeeld een mobiele app komen. De mobiele app doet dus onderhuids een verzoek naar de API om bepaalde functionaliteiten aan te spreken, data weg te schrijven of op te halen.

   Welke backend frameworks zijn er?

   Per taal zijn er diverse frameworks beschikbaar. Zo heeft PHP met Laravel een enorm populair framework maar ook Symfony wordt veel gebruikt. In Python is Django een populair framework en wordt voor data science projecten vaak Tensorflow of Pytorch gebruikt. Microsoft heeft asp.net en in Java is Spring erg populair. Het is vaak een persoonlijke keuze van een ontwikkelaar of team, maar er dient ook zeker gekeken te worden naar de beschikbare mogelijkheden van een framework en bijvoorbeeld waar de nadruk op ligt. Dit kan beveiliging zijn, snelheid, schaalbaarheid enzovoort.

   Wat betekent backend development?

   Backend development betekent de ontwikkeling aan de achterkant, dus achter de visuele kant van een applicatie. Deze developers bouwen doorgaans code die bijvoorbeeld data opslaan, berekeningen uitvoeren, mutaties uitvoeren of processen behandelen. Als je bijvoorbeeld jouw profiel invult en druk op opslaan, wordt dit middels JSON van frontend naar backend van een applicatie verzonden en opgeslagen in de database. Backend development is dus de ontwikkeling van logica, processen en procedures en ook bijvoorbeeld veiligheid.

   Wanneer heb ik een backend developer nodig?

   Als je applicaties wilt ontwikkelen heb je altijd wel een backend developer nodig. Dit is namelijk waar alle logica tot stand komt. Hoeveel logica en welke logica is afhankelijk van hoeveel zwaarte er op de frontend of backend komt te liggen. In sommige projecten wordt er bewust gekozen om de frontend zoveel mogelijk uit te laten voeren en ligt er minder nadruk op de achterkant. In andere situaties is het tegenovergestelde wenselijk.

   Waar werkt een backend developer aan?

   Een backend developer werkt vooral aan de logica van een applicatie. Denk hierbij aan processen automatiseren, data opslaan, opvragen en verwerken, berekeningen maken en procedures uitvoeren. De backend developer maakt diensten beschikbaar die bijvoorbeeld op een website of in een mobiele app gebruikt kunnen worden. Zo kan een mobiele app, het klantprofiel tonen in de app, dankzij de backend.

   Welke backend programmeertaal is het beste voor mijn project?

   De keuze voor de juiste programmeertaal is afhankelijk van je project. Heb je veel met data science dan is Python een uitstekende taal waar enorm veel community contributies beschikbaar voor zijn. Wil je enterprise level software dan kan C# of .Net wellicht de juiste keuze zijn. PHP wordt erg veel toegepast voor back-end dankzij het uitstekende Laravel framework. Kortom, het gaat om het doel van je project en wie jouw project gaan gebruiken en dit bepaald uiteindelijk welke stack aan programmeertalen en tools het beste bij jouw project passen.

   Wat zijn de kosten van een backend developer?

   De kosten van een developer bij PROBEGIN worden vooral bepaald door niveau van de developer, het salaris  en ook de beschikbaarheid van mensen op de markt. Als een specifieke taal of framework immens populair of gewild is, heeft dit uiteraard effect op de uurtarieven die wij kunnen bieden. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl

   Heb ik naast een backend developer ook andere developers nodig?

   Vaak bestaat een team uit frontend en backend developers. Het is vooral afhankelijk wat voor project je hebt en waar je behoefte ligt. Wellicht heb je al frontend developers en wil je additionele back-end developers aantrekken. De meeste bedrijven hebben zowel backend als frontend developers om hun projecten te realiseren, doorontwikkelen of onderhouden.

   Wil je direct een backend developer inhuren?

   Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een backend developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

   Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

   linkedin-icon
   Directeur Rogier van Scheppingen