bg-header-img bg-header-img

Frontend developer
inhuren

Een developer inhuren die goed matcht met jouw organisatie, hoogopgeleid is en ook nog eens snel kan beginnen? Het kan! Bij ons ben je verzekerd van een front-end developer die precies aansluit bij jouw organisatie. Of het nu gaat om Vue.js, AngularJS en React.js onze developers zijn gespecialiseerd in het bouwen van innovatieve, responsieve applicaties en websites met behulp van de beste technologieën.

small-check-mark Al vanaf €30,- per uur
small-check-mark Direct de juiste developer inhuren
small-check-mark 15+ jaar ervaring
Direct een Frontend developer inhuren? Wij bellen je graag terug!


  GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN
  Direct een Frontend developer inhuren? Wij bellen je graag terug!


   GoodFirms PROBEGIN google Clutch Reviews PROBEGIN

   Laat jouw bedrijf groeien
   met externe development

   Toonaangevende bedrijven en tech startups helpen hun team te versterken, dat is wat wij doen en waar wij goed in zijn. Met ons nearshore team van toegewijde IT-professionals creëren we voor elk vraagstuk een passende oplossing.
   developer-inhuren-direct-aan-de-slag
   BINNEN 4 WEKEN
   AAN HET WERK
   Snel beschikking over de juiste developer
   iconmonstr fullscreen 1
   MAKKELIJK OP- EN AFSCHALEN
   Behoud flexibiliteit in jouw organisatie
   software engineering
   KENNIS VAN 35+ TECHNOLOGIEËN
   Een passende oplossing voor jouw vraagstuk

   Dit kun je verwachten van
   een frontend developer

   De developer die je inhuurt via ons kan voor de volgende werkzaamheden worden ingezet:
   img

   Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?

   Tixxio Platform
   quote-img

   Tixxio

   PROBEGIN is een uitstekende partner voor het inhuren van developers. Door de samenwerking zijn wij enorm gegroeid met ons platform en het werken met zowel Nederlandse developers alsmede met nearshore developers bevalt erg goed.
   Klant voor meer dan 4 jaar quote-img
   Paul Moggré
   CEO, Tixxio paul moggre tixxio e1656418923532

   Veel gestelde vragen

   Wat is een frontend developer?

   Arrow-down

   Een frontend developer is een software ontwikkelaar die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van bijvoorbeeld websites, klantportalen en UI van backend applicaties. Het gaat hierbij echt om het deel wat je kunt zien en waar je interactie mee kunt hebben door te klikken of puur grafisch weer te geven. Sommige frontend developers kunnen daarnaast ook mobile apps ontwikkelen of zijn full-stack (dus frontend en backend developer). De focus en individuele voorkeur is en blijft hierbij wel een vraagstuk. De meeste developers hebben een sterke voorkeur waar zij zich op willen richten en waar ze ook echt goed in zijn.

   Wat is het verschil tussen frontend en backend?

   Arrow-down

   Het verschil zit vooral in het feit dat je het werk van front-end developer kunt zien en klikken en dat backend developers code schrijven die logica, berekeningen of opslag faciliteren. De frontend haalt vaak data op uit de backend of verzoekt iets te berekenen aan de backend. Steeds meer gebeurd tegenwoordig aan de frontend van een applicatie omdat een frontend developer dan flexibeler is in hoe hij de beschikbare functionaliteiten en data verwerkt in de zichtbare applicatie.

   Welke frontend frameworks zijn er?

   Er zijn veel frontend frameworks maar er zijn 3 dominante frameworks die het meest gebruikt worden momenteel. Dat zijn React.js, Vue.js en AngularJS en de taal die hierin centraal staat is Javascript. Elk framework heeft z’n voor en nadelen en is afhankelijk van de voorkeur van een developer maar ook de toepassing voor het project.

   Wat betekent frontend development?

   Frontend betekent letterlijk de voorkant van de software applicatie, oftewel het coderen van de visuele kant. De frontend is dus een user interface van een website, applicatie of mobiele app. Dit wordt o.a. en voornamelijk gebouwd met HTML, CSS en Javascript. Een frontend communiceert vaak via een API met een backend. Die API heeft functies en data tot zijn beschikking en de frontend developer kan deze middels JSON (een gestandaardiseerd protocol) ophalen en verwerken. Ook kan de frontend developer data opslaan of bewerken via de API.

   Wanneer heb ik een frontend developer nodig?

   Als je project een visueel element heeft, zoals een admin panel, een mobiele app, een website, een klantportaal of iets dergelijks, heb je een frontend developer nodig. Ook voor grafische rapportages, dashboards, reports etc. heb je vaak een frontend developer nodig.

   Waar werkt een frontend developer aan?

   Een frontend developer werkt aan de styling, vormgeving en interactie laag van je applicatie. Hij of zij zorgt ervoor dat er data opgehaald wordt vanuit de API en in de applicatie getoond wordt en dat je data kan opslaan. Frontend development is feitelijk de visuele interactie laag van je applicatie die de brug vormt tussen jouw klanten en je backend applicatie.

   Welke framework is het beste voor mijn project?

   Wij kunnen jou helpen bij het bepalen welk framework het beste past bij jouw project. Veel mensen kiezen voor een framework omdat ze hebben gelezen dat deze populair is, maar het gaat om de toepassing van het framework en de community die erachter zit. Voor jouw project kan misschien het beste React.js gebruikt worden ook al dacht je zelf aan Vue.js. Wat ook meespeelt is de beschikbaarheid van developers die jouw framework goed kennen en hier ervaring in hebben om jouw project te realiseren. Een React.js developer kan uiteraard ook een ander framework leren zoals Vue.js, echter kost dit wel tijd.

   Wat zijn de kosten van een frontend developer?

   De kosten van een frontend developer bij PROBEGIN worden bepaald door niveau van de ontwikkelaar, het salaris en ook de beschikbaarheid van mensen op de markt. Als een specifieke taal of framework immens populair of gewild is momenteel, heeft dit effect op de uurtarieven die wij kunnen bieden. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl

   Heb ik naast een frontend developer ook andere developers nodig?

   Vaak heb je naast een frontend ook een backend developer nodig, tenzij je die zelf al in dienst hebt. Het ligt ook volledig aan de situatie in jouw project. Wat wij bij de meeste klanten zien en in de markt ook, dat disciplines gesplitst worden om meer effectief en flexibel te kunnen werken. Waarbij er dus een frontend team en een backend team is. Daarnaast wordt vaak voor elke 4 developer een Quality Assurance ingehuurd en een DevOps. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een fullstack developer, een developer die zowel frontend als backend kan. Echter, houdt in gedachten dat hij of zij maar 1 toetsenbord tegelijk heeft waarop hij kan coderen.

   Neem contact op

   Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een developer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

   Of bel ons via +31 (0)85 401 6527

   linkedin-icon
   Rogier van Scheppingen Directeur