UX/UI designer
inhuren
Een UX/UI designer inhuren voor het ontwerpen van een software product of mobiele app die naadloos aansluit bij de identiteit van jouw organisatie, de zichtbaarheid vergroot en de conversie stimuleert? Onze UX/UI designers verbinden technologie met state of the art design en zorgen op deze manier dat elk product voldoet aan de verwachtingen van de eindgebruiker. Bij ons ben je verzekerd van een professionele uitwerking van gebruikerservaring en design.
Wij bellen je graag terug!
De voordelen van het inhuren van
een UX/UI designer
AAN HET WERK
Dit kun je verwachten van
een UX/UI designer
Wil je meer leren over het uitbreiden van jullie team?
Werkwijze
in slechts 4 stappen een developer aan het work!
Voor we aan de slag gaan plannen we graag een kennis-makingsgespek in.Dit kan tefonisch, of op locatie. Tijdens dit gesprek koman we meer te weten over jouw bedrijf, wat jullie nodig hebben en welke problemen jullie ondervinden.
Nu duidelijk is aan welk profiel de kandidaat moet voldoen starten wij met recrutien. Dit duur circa 2-4 weken. Onze tech lead voelt mogelijk interessante kandidaten aan de tand tijdens een technisch interviews waardoor we…
Veel gestelde vragen
Wat is UI/UX?
De term UI staat voor User Interface en de term UX staat voor User Experience. Als mensen het hebben over UI, dan bedoelen zij het ontwerpen van de vormgeving van een software applicatie of website. Als men het heeft over UX, praat men meer over de gebruiksvriendelijkheid, het gemak en helderheid van die vormgeving. De termen worden door elkaar heen gebruikt en wijzen op een proces, waarbij een UI/UX designer zorgt dat de applicatie er mooi uitziet en tegelijk nadenkt over de praktische toepassing, technische haalbaarheid en onderliggende processen die bij het ontwerp komen kijken.
Waar houdt een UI/UX designer zich mee bezig?
Een UI/UX designer vertaalt de creatieve, functionele of conceptuele wensen van een product owner of stakeholder van een project. Door interviews, meetings en projectdocumentatie weet een UI/UX designer wat er ontworpen moet worden en vertaald hij of zij dit naar wireframes. Een wireframe is een ruwe schets van functionaliteiten die visueel een schets geven. Samen met de product owner worden deze wireframes steeds concreter gemaakt tot de wireframes vertaald worden naar designs. Soms is het fijner om direct in designs te werken, afhankelijk van de complexiteit van het project.
Welke design tools gebruikt een UI/UX designer?
De meeste UI/UX designers gebruiken Adobe XD of Figma. Adobe is traditioneel gezien de meest gebruikte en meest uitgebreide design suite voor meerdere toepassingen. Interactieve designs worden vaak gemaakt in de Adobe Cloud app, Adobe XD. Er zijn designers die het prettig vinden om met muis te designen, anderen gebruiken een digitale pen. Het belangrijkste tegenwoordig is het snelle prototyping wat plaats kan vinden door de Cloud toepassing en interactieve designs.
Wat voor type UI/UX design ondersteunt PROBEGIN?
De projecten waar UI/UX designers van PROBEGIN aan gewerkt hebben zijn vooral webapplicaties, mobiele apps en websites. Bij webapplicaties kun je denken aan een software applicatie die in de cloud draait en waarbij klanten kunnen inloggen, zoals een online CRM systeem, ERP systeem of een klantportaal. Daarnaast hebben we ervaring in mobiele apps voor e-Commerce, events, artificial intelligence software, interne klant applicaties.
Waarom kiezen voor een UI/UX designer?
Een UI/UX designer maakt het mogelijk om al snel vorm te geven aan je project. Daarnaast maakt het de ontwikkeling efficiënter. Je ontwerp staat namelijk van te voren in de basis al vast en developers kunnen concreet bouwen aan componenten van je design. Bij elk design, hoort ook documentatie. Met een design wordt de documentatie beter te begrijpen doordat het ook een visuele representatie is van je project. Samen met een product owner kun je dus gericht focussen op een scherm en de functionaliteiten. Zodra er een eerste versie is ontworpen, betekent het ook dat er functioneel en technisch kaders zijn waar een MVP (Minimum Viable Product) uit bestaat.
Wanneer heb ik een UI/UX designer nodig?
Zodra jouw project een visueel aspect heeft, dus bijvoorbeeld een website, mobiele app, klantportaal of een CRM/ERP systeem, dan wordt het sterk aangeraden om te werken met een ervaren UI/UX designer. Soms is een UI/UX designer gespecialiseerd in bijvoorbeeld mobiele apps, maar in principe kan een UI/UX designer alle visuele delen van jouw project ontwerpen. Het is een belangrijk onderdeel van jouw development proces, omdat jouw project hier letterlijk vorm krijgt en dus tastbaar wordt voor de rest van het team.
Kan een een UI/UX designer ook de interface zelf ontwikkelen?
Er zijn UI/UX designers, die veel ervaring hebben en ook bijvoorbeeld Javascript kunnen coderen. Ze zijn relatief schaars en vaak ook zeer gespecialiseerd. Ons advies is om elke specialist te laten doen waar hij of zij goed in is en minder te “blenden”. Uiteindelijk gaat het om een persoon die niet twee dingen tegelijk kan doen. Je kunt niet een ontwerp maken en tegelijk dat ontwerp developen en documenteren. Je team bestaat niet alleen uit een groep specialisten, het team werkt ook vaak in een proces.
Wat is het verschil tussen UI en UX?
Het verschil is vooral wat je ziet (UI) en hoe de eind-gebruiker het ervaart (UX). Het is dus altijd een speelveld of spanningsveld tussen hoe mooi het eruit ziet en hoe gebruiksvriendelijk het proces is. Een UI/UX designer probeert de wensen van de product owner of stakeholders zo mooi mogelijk vorm te geven en tegelijkertijd een zo prettig mogelijk proces te ontwikkelen voor de eindgebruiker.
Wat zijn de voordelen van een UI/UX designer in je team?
Het grote voordeel van een UI/UX designer in je team is dat je concepten of ideeën snel en efficiënt kunt uitwerken en dat jouw development team ook effectief en efficiënt kan werken aan functionaliteiten. Daarnaast weet jij exact waar aan wordt gewerkt en zorg je ervoor dat dit voldoet aan je eigen eisen. Het hebben van een UI/UX designer zorgt er dus voor dat je in controle blijft van je projecten en niet onnodig tijd besteed aan werk.
Welke software tool raden jullie aan voor UI/UX design?
Wij werken vaak met Adobe XD en Figma, voornamelijk omdat het gericht is op het prototyping en snel vormgeven van een concept of idee. Uiteindelijk heeft een UI/UX designer zijn of haar eigen voorkeur en stemmen jullie dit samen af.
Wat zijn de voordelen van UI/UX design?
Je kunt efficiënter en effectiever werken en je krijgt ook direct te zien hoe je project eruit komt te zien. Jouw team fungeert daarnaast als een fabrieksproces en zodra het uit handen is van de UI/UX designer, gaat het een volgende proces is. In de praktijk worden projecten nooit geheel uitgewerkt voordat deze naar de developers gaan. Dankzij Agile/Scrum methodieken is het normaal en mogelijk om scherm voor scherm te designen en ontwikkelen opleveren. Dit wordt uiteraard met elkaar afgestemd en zorgt ervoor dat je snel echte resultaten ziet.
Wat zijn de nadelen van UI/UX design?
Wij horen regelmatig als argument dat een design maken iets is wat zij liever uitbesteden omdat mensen er te weinig ervaring mee hebben en dat het veel tijd en geld kost. Veel ondernemers slaan deze essentiële stap het liefst over omdat ze vinden dat het coderen meer waarde heeft. Echter, bedenk ook dat coderen alleen waarde heeft als de code waardevol is. In je ontwikkelproces zul je dus eerst gaan investeren in designs en documentatie, voordat je echt kunt gaan coderen en functionaliteiten toe kan voegen of ontwikkelen.
Wat zijn de kosten van een UI/UX designer?
De kosten van een UI/UX designer bij PROBEGIN worden vooral bepaald door niveau van de designer, het salaris en ook de beschikbaarheid van mensen op de markt. Wil je iemand dedicated in je team of wil je beperkte uren maar wel snelle beschikbaarheid, dan heeft dit effect op de uurtarieven die wij in rekening brengen. Wil je meer weten, neem dan vrijblijvend contact op met ons via info@probegin.nl.
Vragen?
Zijn er vragen, onduidelijkheden of twijfels over het inhuren van een ux/ui designer? Antwoord op de meest gestelde vragen vind je in onze FAQ. Heb je geen antwoord op jouw vraag gevonden? Wij staan je uiteraard graag te woord. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
Of bel ons via +31 (0)85 401 6527